Stora övergångar med hopp om pokaler

Ingen kan ha missat denna transfersäsongs största händelser. Vi såg hur Messi för första gången lämnade sitt FC Barcelona och tog flyget till Frankrike och PSG. Därefter kom nästa stora smäll, Cristiano Ronaldo tillbaka till Manchester United. Spännande kan man lugnt säga. Frågan är om de två ska frälsa i sina nya klubbar likt innan. Portugisen Ronaldo är bekant med Manchester sedan tidigare och det blev ett kärt återseende för fansen som hoppas på nya stordåd. Den anrika klubben har inte fått lyfta hemmapokalen på flera säsonger nu och många hoppas på ändring med Ronaldo i truppen. PSG däremot krigar mot en Champions League-vinst. För det behöver man få stjärnorna att samsas och spela tillsammans.

Förväntningarna enorma 

När fansen fick höra om nyheten blev det direkt snack om pokaler och nya storhetstider. Manchester United som gått lite knaggligare på senare år behöver verkligen komma tillbaks upp i nivå. Paris SG har även dem mer att hämta, Champions League hägrar och klubben har inte nått de framgångar de önskat trots många tidigare storvärvningar. Bet365 har sänkt oddsen för betting på Manchester United att vinna Premier League. Rimligt, kan man tycka. En sådan stjärna gör mycket för klubben. Se bara vår kära Zlatan och alla hans lagbyten. Succé varje gång för klubbarna med titlar i nästan varje land. Han har kommit och lyft sina klubbar till nya nivåer tack vare sin proffsighet. Ronaldo är minst lika professionell och effekten av hans flytt kan bli likadan.

Arenor för spel i världsklass. Källa: Pexels

Succé i debuten

Att Manchester United sett fram emot Ronaldos återkomst är givet. Sedan nyheten presenterades var många fans lyriska, alla minns åren med honom i spetsen. Även storstjärnan själv verkade spänd på det hela och i debuten blev det succé. Han mäktade med två kassar direkt och var själv väldigt nöjd över sin insats. Säsongen har dock just inletts och det är en tuff kamp i toppen.  Motståndet i England består av Manchester City, Liverpool, Chelsea och Tottenham. Lag som alla ser ut att vara riktigt vassa i år. Med publiken i ryggen kan det gå hur som helst när storlagen drabbas samman.

Säsongen just inledd

Även om säsongen just har inletts kan man redan se att vissa lag verkligen vässat klorna. Messi väntar än på sina första mål i Pariströjan, men fansen där är lika nöjda som i England. Kan man lyckas få Mbappe, Neymar och Messi att spela som en enhet har de ett odödligt anfall. Ett anfall som behövs när man ska ta sig ut i Europa och möta andra samspelta storklubbar. Förra säsongen föll man snopet mot Manchester City och i år har man verkligen tagit i för att få revansch.

Det är två av de största övergångarna genom tiderna vi fått se och ta del av. Säsongen kommer att utvisa hur dessa stjärnor står sig i sina nya ligor. Många lag är hungriga, framförallt i England. Världens bästa fotbollsliga blir bara mer spännande med tiden och vi följer storögt med. Europafotbollen är även den mer levandes än någonsin, en ny turnering i form av Europa Conference League har introducerats med några svenska klubbar som kämpar. Europa Conference League, Europa League samt Champions League, det blir svårt att slita sig från matcherna i år.

Lämna en kommentar